Jeg står her ved det lille røde salgsstade foran vores hjem.
Kom forbi - og købe et glas dejlig dansk honning.
Min biavl er min hobby
Jeg har ikke mine bier for et erhvervsmæssig formål, men tilrettelægger dog alligevel min biavl så rationel og effektivt som muligt – dog stadig med bien i centrum.
Honning er jo et 100% naturprodukt, så bierne skal forstyres så lidt som muligt. Ved at lave få indgreb i biernes liv, vil de kunne koncentrere sig om at blive store og sunde, og indsamle optimalt med nektar(honning).
De gange jeg 'blander' mig i biernes hverdag, er det kun for at sikre bifamiliernes 've og vel', samt med størst mulig omtanke for honningens kvalitet. Det betyder bl.a. at jeg ikke bruger pesticider eller lign. i min biavl. Jeg driver en grøn biavl. Jeg bekæmper i stedet de naturlige skadevoldere i mine bifamilier med organisk syre - som ikke er et fremmedstof i honningen - men, som allerede er natuligt forekommende i honningen.
Når jeg slynger min honning, behandler jeg honningen så skånsom, som det overhovedet er muligt. Jeg adskiller ofte honningerne fra mine bigårde, derved opnår jeg flest mulige smagsvarianter - således at hvert enkelt bigårds flora kommer bedst muligt til udtryk i den enkelte honning.
Bierne fodres ikke i den periode de samler nektar, for netop at undgå forurening af honningen med fodersukker. For at bierne ikke skal sulte i perioden lige efter slyngning, så tager jeg aldrig alt honning fra mine bier. De beholder en tilstrækkelig mængde så de kan opretholde deres normale levevis.
Jeg står her ved det lille røde salgsstade foran vores hjem.
Kom forbi - og købe et glas dejlig dansk honning.
Mine bigårde
Jeg har primært mine bier stående i Videbæk by. Her har jeg lejet et stykke jord af kommunen, og lavet en bigård netop her.
Disse by-bier vil bestøve de utrolige mange blomserrige buske og træer som findes byen, samtidig vil bierne også besøge de mange sommerblomster, som der jo er mange at i byen. Dette giver en unik honning, som har en fantastisk smag.